Linn Grant delar niondeplatsen efter första dagens spel i Singapore. Foto: Getty Images

LPGA Tour

Fokuserad Linn Grant bra med i Singapore

Topp 10 efter första ronden i veckans LPGA Tour-tävling.

Text: Olof Åsgård • 2023-03-02 Uppdaterad 2023-03-02

Linn Grant, rankad 26 i världen, har fått en bra start på veckans LPGA Tour-tävling HSBC Women’s World Championship i Singapore. Fyra svenskor finns i fältet och anförs av Grant, som landade på en delad niondeplats efter första ronden. 23-åringen noterades för fem birdies och två bogeys, 69 slag tre under par. Grant är fem slag bakom ledande amerikanskan Elizabeth Szokol som stod för en kanonrond med sju birdies och en eagle.

Linn Grant är nöjd med starten och hoppas det ska leda till en bättre placering än hon hade förra veckan, som slutade med en delad 38:e plats i Honda LPGA Thailand. 
– Jag satte mycket press på mig själv i Thailand. Den här veckan ska jag vara som en sten där allt kommer rinna av mig utan att jag reagerar. Idag lyckades jag göra bra saker och jag spelade säkert mot de svåraste flaggplaceringarna. Det funkar inte alltid men då är det bara att göra sitt bästa och försöka rädda par och när möjligheterna sedan kommer gäller det att sätta puttarna, säger Grant till touren. 

Resterande svenskor fick inte samma härliga start men mycket golf är kvar att spela. Anna Nordqvist och Madelene Sagström slutade båda på ett över par och delar 53:e plats medan Maja Stark gick ett slag sämre och ligger på 60:e plats.

Se höjdpunkterna från första ronden i spelaren nedan:

Ledartavla


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2023-03-02
TournyttLinn GrantLPGA TourTournytt
Rulla till toppen