Maja Stark tog ännu en fin placering på LPGA Tour då hon slutade delad fyra i Thailand // Foto: Getty Images

Ännu en topplacering för Stark på LPGA

Slutade delad fyra trots torka på greenerna.

Text: Martin Strömberg • 2023-02-26 Uppdaterad 2023-02-26

Svenskorna kunde inte riktigt blanda sig i slutstriden av Honda LPGA Thailand under söndagens avslutning. Maja Stark gav sig själv chanser men puttningen ville inte riktigt lossna och hon fick nöja sig med en fin fjärdeplats efter 69 slag (-3) sista ronden. Stark var till slut fem slag bakom segrande spelkamraten Lilia Vu från USA. Vu tog därmed sin första seger på LPGA Tour, ett slag före hemmaspelaren Natthakritta Vongtaveelap, som spelade sin första tävling som medlem i LPGA på en inbjudan från arrangörerna.

– Min pappa sa till mig att jag behövde en bra rond och jag försökte verkligen göra birdie på varenda hål. Jag brukar trivas när det är lite vind och det här känns fantastiskt, sa den 25-åriga förstagångssegraren efter sin avslutande 64-rond.

Maja Stark har inlett årets säsong strålande med en andraplats i säsongsinledningen Tournament of Champions och nu en fjärdeplats i Thailand, det innebär att hon ligger trea på Race to CME Globe i ett tidigt skede.

Anna Nordqvist var också uppe strax bakom täten och hotade men tre bogeys sista sju hålen innebar 71 slag för ronden och en delad tiondeplats till slut.

Madelene Sagström avslutade med en fin 68-rond och klättrade från en delad 37:e till en delad 23:e plats. Linn Grant avslutade med 71 slag och delade 38:e plats medan Frida Kinhult hade 74 sista dagen och slutade på delad 44.e plats.

Se sammandraget från sista ronden i spelaren nedan.

SLUTSTÄLLNING


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2023-02-26
TournyttAnna NordqvistFrida KinhultLilia VuLinn GrantLPGA TourMadelene SagströmMaja StarkTournytt
Rulla till toppen