I sin första tävlingsrond sedan juli förra året imponerade Tiger Woods i comebacken under torsdagen // Foto: Getty Images

Stark comeback av Tiger på Riviera

Slog långt och delar 27:e plats efter första ronden sedan juli 2022.

Text: Martin Strömberg • 2023-02-17 Uppdaterad 2023-02-17

Visst syntes det fortfarande att Tiger Woods inte går helt problemfritt, men han tog sig runt Riviera CC första dagen av Genesis Invitational. Tillsammans med Rory McIlroy och Justin Thomas bildade Woods den mest följda bollen under inledningsronden och ingen som följde stjärntrion blev besviken. Tiger Woods slog ofta längre än både McIlroy och Thomas från tee och efter tre avslutande birdies blev det också en klart godkänd score på 69 slag (-2). Detta i sin första tävling sedan The Open i juli förra året. McIlroy hade 67 slag (-4) och Justin Thomas 68 slag (-3).

– Jag har inte tävlat på länge och jag försökte att inte fundera för mycket därute, utan bara vara lugn. Jag borde förmodligen ha uppskattat allt stöd bättre men det var så mycket som gick runt i huvudet och jag är glad över att jag lyckades kämpa mig tillbaks på slutet, sa Woods efter ronden.

Hans spelpartner, Rory McIlroy, var imponerad över Woods som vid flera tillfällen drev bollen längre än nordirländaren. McIlroy är en av de spelare som slår absolut längst i världen och är van vid att alltid spela in sist mot green.

– Han såg ut som han alltid gjort. Bra från tee, vass med järnen och bra puttning största delen av ronden. Har man inte spelat en tävlingsrond på flera månader så är det oundvikligt att det finns lite rost men det var betydligt mindre än jag trott. Jag får gå till rangen och se om jag kan hitta mer längd med drivern för jag gillar inte när han slår längre än jag, skojade McIlroy.

Tiger låg på bollhastigheter med drivern på mellan 175 och 180 miles per hour och slog åtta drives över 300 yards. Fantastiska siffror för vem som helst, och definitivt för en 47-åring som inte spelat en tävlingsrond på över ett halvår.

Woods rond på 69 slag räcker i nuläget till en delad 27:e plats då spelet bröts med några bollar kvar ute på banan. I ledningen finns Max Homa och Keith Mitchell på 64 slag (-7). Enda svensken, Alexander Norén, gick runt på 72 slag (+1) och delar 77:e plats.

LEDARTAVLAText: Martin Strömberg • 2023-02-17
TournyttAlexander NorénGenesis InvitationalJustin ThomasKeith MitchellMax HomaPGA TourRiviera CCRory McIlroyTiger WoodsTournytt
Rulla till toppen