Maja Stark vann Lalla Meryem Cup med fyra slags marginal före Linn Grant // Foto: Tristan Jones/LET

Dubbelt svenskt i topp i Marocko

Stark vann fyra slag före Grant i säsongsdebuten på LET.

Text: Martin Strömberg • 2023-02-11 Uppdaterad 2023-02-13

Maja Stark hade två slags ledning inför sista ronden av Lalla Meryem Cup – då före tvåan, indiskan Aditi Ashok. Under tredje och sista ronden drygade svenskan ut avståndet och med en rond på 69 slag (-4) blev segermarginalen ner till den slutliga tvåan, Linn Grant, fyra slag. Grant gick avslutningsronden på 68 slag (-5) och var som närmast två slag bakom Stark under mitten av ronden.

– Jag var nervös hela ronden och blev lite passiv när spelare jagar mig vilket inte är det bästa. Birdien på hål 14 var viktig eftersom jag såg att Linn gjorde birdies. Jag försökte att inte kolla på ledartavlan men jag såg ju när hon rullade i puttar och jag förstod att jag behövde köra på, sa Stark efter segern.

Stark inledde säsongen med en andraplats i säsongsupptakten Tournament of Champions på LPGA Tour och tog nu en seger i sin andra start för säsongen. Under 2021-2022 tog Stark hela fem segrar på Ladies European Tour och dessutom en seger på LPGA Tour i Nordirland. Grant vann LET:s Order of Merit före Stark som tvåa under förra säsongen.

– Det är bra att vi har varandra att tävla mot och att vi blev etta och tvåa igen känns fantastiskt.

Övriga svenskor bland de 20 främsta:

d13) Linnéa Johansson

d13) Johanna Gustavsson

d19) Lisa Pettersson

d19) Linnea Ström

SLUTSTÄLLNING


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2023-02-11
TournyttAditi AshokLadies European TourLinn GrantMaja StarkTournytt
Rulla till toppen