Det var varmt i Singapore på torsdagen så det var tillåtet att spela i kortbyxor. Det passade Simon Forsström. Bild: Getty Images

DP World Tour

Stark svenskstart i Singapore

Forsström och Lagergren gick sju under par. Delar andraplatsen.

Text: Bo Hansson • 2023-02-09 Uppdaterad 2023-02-09

DP World Tour är tillbaka i Singapore efter många års uppehåll. Nio svenskar finns med i startfältet i Singapore Classic som spelas på Laguna National Golf Resort Club ”vägg i vägg” med den internationella flygplatsen.
Och det blev lite av en flygande start för några av svenskarna.
Joakim Lagergren och Simon Forsström gick runt på 65 slag, sju under par. Båda hade en bogey, åtta birdies och resten par i scorekortet.

Simon Forsström gör sitt första år på DP World Tour. Han har spelat fem tävlingar hittills och har med en fjärdeplats (Mauritius) och en niondeplats (Joburg Open) fått en bra start på säsongen.
Förra året behövdes 464 poäng för att behålla kortet. Simon Forsström står just nu på 132. Det är tre varv kvar att spela i Singapore och allt kan hända men Forsström har bäddat bra. En topp 8-placering denna veckan så är han halvvägs mot ett förnyat kort.
Joakim Lagergren har missat kvalgränsen i de två tävlingar han spelat i år.

Leder gör 20-årige nordirländaren Tom McKibbin, från Holywood precis som världsettan Rory McIlroy. McKibbin är åtta under par, ett slag före Lagergren och Forsström.
Efter första dagen ligger kvalgränsen på –1.

LEDARTAVLA

TV-TIDER


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Bo Hansson • 2023-02-09
TournyttDP World TourJoakim LagergrenSimon ForsströmSingapore ClassicTournytt
Rulla till toppen