Maja Stark siktar på tio under par sista ronden av Tournament of Champions // Foto: Getty Images

Tournytt

Stark fyra inför sista ronden i Florida

Jagar fin placering i årets första tävling på LPGA Tour.

Text: Martin Strömberg • 2023-01-22 Uppdaterad 2023-01-22

Det är idel starka namn i toppen inför sista ronden av Tournament of Champions på Lake Nona. Kandensiskan Brooke Henderson håller fortfarande ledningen på 14 under par, tre slag före amerikanskan Nelly Korda och japanskan Nasa Hataoka. Men sedan, på fjärde plats, ligger svenska Maja Stark, tillsammans med engelskan Charley Hull på nio under par. Det blev 68 slag (-4) för andra dagen i rad för Stark, som meddelade att hon kommer att spela aggressivt även under sista ronden.

– Det är så jag är upplärd att man ska spela och jag tror att jag tjänar mer på att spela så än tvärtom, de dagar som det stämmer kan man gå tio under par. Jag kommer att fortsätta med samma mentalitet i morgon och är nöjd med min strategi här även om jag kanske har varit lite defensiv med mina inspel på grund av alla små avrinningsytor runt greenerna.

Stark är alltså fem slag bakom ledande Henderson inför sista ronden. Ett avstånd som inte skrämmer svenskan.

– Vad som helst kan hända. Jag behöver bara vässa järnspelet lite och det känns som att jag kan sätta mer puttar nu. Att gå tio under par skulle hjälpa.

Också Anna Nordqvist hade en bra lördag på Lake Nona och gick även hon på 68 slag. Med fem under par total är Nordqvist delad elva, nio slag bakom Henderson.

LEDARTAVLA


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2023-01-22
TournyttAnna NordqvistBrooke HendersonCharley HullLPGA TourMaja StarkNasa HataokaNelly KordaTournament of ChampionsTournytt
Scroll to Top