Maja Stark har lagt mer träningstid på puttningen vilket ger resultat // Foto: Getty Images

Puttningen lyfte Stark i Florida

Stark: "Börjar äntligen få i lite tremetersputtar"

Text: Martin Strömberg • 2023-01-21 Uppdaterad 2023-01-21

Årets första tävling på LPGA Tour har hunnit 36 hål. Tournament of Champions spelas på Lake Nona utanför Orlando med två svenska spelare bland de 29 som kvalificerat sig. Maja Stark stod för en bra andra rond där hon gjorde fem birdies, en bogey och resten par, 68 slag innebar att hon avancerade till en delad femteplats inför helgens spel, och Stark själv tackar en utökad satsning på puttning för resultatet.

– Puttningen första nio var bra, men mitt järnspel var inget vidare. Jag började äntligen få i lite tremetersputtar och det hjälper till. Jag satte upp en målsättning att träna puttning sex timmar i veckan och förstod nog inte hur mycket mer det är än vad jag brukar. Det betalar sig, kanske framförallt när det gäller självförtroendet, berättade Stark efter sin rond.

Stark berättade också att hon blev extremt sugen på att börja träna igen under det korta uppehållet efter förra säsongens slut. Och att hon plötsligt känner en större harmoni.

– Jag fyllde 23 år under uppehållet och det extra året kanske hjälpte till. Jag har nog aldrig älskat golf mer än jag gör nu och känner mig som en lyckligare person.

På fem under par är Stark sex slag bakom ledande kanadensiskan Brooke Henderson med två ronder kvar. Den andra svenskan i startfältet, Anna Nordqvist (71-72), är på delad 16:e plats på ett under par, efter en eagle på sista hålet.

LEDARTAVLA


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2023-01-21
TournyttAnna NordqvistBrooke HendersonLPGA TourMaja StarkTournament of ChampionsTournytt
Rulla till toppen