Xander Schauffeles säsong har inte börjat som han önskat och världssexan tvingades bryta efter två ronder av årets första tävling // Foto: Getty Images

Världssexans mystiska skada

Ryggen ställer till det i säsongsinledningen för Schauffele.

Text: Martin Strömberg • 2023-01-07 Uppdaterad 2023-01-07

Det nya året har inte börjat som världssexan Xander Schauffele önskat sig. Efter två ronder valde han att dra sig ur årets första tävling, Tournament of Champions, med ryggproblem som dyker upp plötsligt för att hastigt sedan försvinna och som gör Schauffele orolig över framtiden. Nu väntar en Magnetresonanstomografi (MRI) för Schauffele, som hoppas att det ska kunna ge svar på varför ryggen krånglar. Problemen började i Hero World Challenge på Bahamas där han slutade delad 12:a.

– Jag har inte haft några problem hittills i karriären och jag är orolig eftersom jag inte vet vad det är. På Bahamas kändes det bättre eftersom med behandling och tabletter men den här veckan har det bara blivit värre. Jag hade kunnat spela vidare om jag varit tvungen och chippat runt bollen men nu har flera av mina rådgivare sagt till mig att reda ut problemen en gång för alla, och då måste jag lyssna, förklarade Schauffele.

Tournament of Champions leds av Collin Morikawa på 16 under par efter två ronder, två slag före Scottie Scheffler och J.J. Spaun. På fjärde plats finns Jordan Spieth.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2023-01-07
TournyttPGA TourTournament of ChampionsTournyttXander Schauffele
Rulla till toppen