Jordan Spieth har redan hunnit med ett par otroliga slag i årets första tävling på Hawaii // Foto: Getty Images

Spieth: ”Topp tio bland mina coolaste slag”

Glödhet Spieth jagar segern på Hawaii.

Text: Martin Strömberg • 2023-01-07 Uppdaterad 2023-01-07

Jordan Spieth har inlett 2023 som vi har varit vana vid att se honom när han är i form. Under första ronden av Tournament of Champions bemästrade han ett ”omöjligt” läge i tjock, fluffig ruff nära en bunker som inte många kan. Full sving från sex, sju meter och rakt i hål för ett par på det 16:e hålet.

– Det var en tia i svårighetsgrad och topp tio bland mina coolaste slag, sa en nöjd Spieth efter ronden.

Efter 67 slag första ronden (-6) gick Spieth runt på 66 slag andra dagen, efter att bland annat ha gjort två eaglar. På det femte hålet slog han upp en järnsjua fyra decimeter från hål och var nära albatross.

Totalt är Spieth 13 under par på ensam fjärdeplats och tre slag bakom ledande Collin Morikawa på 16 under par. Morikawa har hittills inte gjort en enda bogey på Kapaluas Plantation Course under de två första ronderna och vill gärna ta en seger tidigt 2023. Under 2022 lyckades han trots ett relativt bra år inte vinna någon gång på PGA Tour.

– Det känns som länge sedan jag vann och det är klart att det var frustrerande. Man känner att man inte får ut vad man kan göra. Men man lär sig av det, tränar mer och bättre och förhoppningsvis vänder det.

Världstvåan Scottie Scheffler, som har möjligheten att ta sig förbi ettan Rory McIlroy, som inte spelar den här veckan, är delad tvåa tillsammans med J.J. Spaun, två slag bakom Morikawa. Ingen svensk har kvalificerat sig för Tournament of Champions.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2023-01-07
TournyttCollin MorikawaJJ SpaunJordan SpiethPGA TourScottie SchefflerTournament of ChampionsTournytt
Rulla till toppen