Joakim Haeggman tog tre segrar på DP World Tour, under söndagen kom hans första på Legends Tour // Foto: Getty Images

Legends Tour

Haeggman segrare igen – vann på Seychellerna

Tog äntligen sin första seger sedan comebacken på Legends Tour.

Text: Martin Strömberg • 2022-12-04 Uppdaterad 2022-12-05

En strålande avslutningsrond på 66 slag gav Joakim Haeggman segern i MCB Tour Championship på Seychellerna, årets näst sista tävling på European Legends Tour. Inför sista ronden var Haeggman i delad ledning med österrikaren Markus Brier men efter en eagle på hål nio hade svensken skaffat sig tre slags ledning, en ledning som han aldrig släppte.

– Jag har haft ett par tillfällen då jag spelat i ledargruppen, bland annat en riktig mardröm för några veckor sedan i Italien då jag sköt ett riktigt högt nummer sista dagen. Alla vet att vi kan göra det men det känns riktigt skönt att äntligen få hålla en segerpokal igen, det är ju detta vi spelar för och jag är jätteglad, sa Haeggman efter segern, som till slut blev fyra slag stor, före Adilson da Silva från Brasilien. Italienaren Emanuele Canonica slutade ensam trea, fem slag bakom svensken.

– Jag tittade på ledartavlan på det 17:e hålet och visste att jag låg bra till. Jag var fem, sex under för ronden och visste att ingen var nära.

Totalt gick Haeggman de tre ronderna på 66-67-66 för elva under par. Segern tog honom upp på en elfteplats på Legends Tours Order of Merit inför avslutningen på Mauritius nästa vecka.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-12-04
TournyttAdilson da SilvaEmanuele CanonicaEuropean Legends TourJoakim HaeggmanMarkus BrierTournytt
Rulla till toppen