Linn Grant och Caroline Hedwall vann varsin titel när tourfinalen på Ladies European Tour avgjordes i spanska Benahavis // Foto: Göran Söderqvist

LET

Dubbelt svenskt segerjubel i Marbella

Hedwall och Grant firade varsin titel i säsongsavslutningen på LET.

Text: Martin Strömberg • 2022-11-27 Uppdaterad 2022-11-28

Det blev en hejdundrande svensk avslutning av tourfinalen i Ladies European Tour med dubbla segrar.

Caroline Hedwall vann Andalucía Costa del Sol Open de España efter en avslutande rond på 67 slag (-6) och sedan ett fyra hål långt, dramatiskt särspel mot schweiziskan Morgane Metraux, där svenskan avgjorde med en birdieputt från knappt fem meter på det 17:e hålet, efter att duon delat banans avslutningshål tre gånger i rad. Segern var Hedwalls sjunde på Ladies European Tour och den första sedan i september 2018 då hon vann Lacoste Ladies Open de France.

– Det har varit en berg- och dalbana under några år. Jag åkte på en skada 2014 och det var en tiff period och jobbigt för mitt självförtroende. Jag har varit osäker på om jag fortfarande hade det i mig, att jag skulle klara av pressen, men idag visade jag mig själv att jag fortfarande kan vinna, sa svenskan efter segern.

En seger och en form den senaste tiden som naturligtvis också lyfter upp Hedwall som ett klart tänkbart namn för Solheim Cup nästa år på Finca Cortesin, alldes i närheten av veckans Alferini Golf i södra Spanien. Hon har spelat Solheim vid fyra tillfällen, 2011, 13, 15 och 19, och hennes stora Solheim-bedrift då hon tog full pott, fem segrar av fem möjliga i Colorado 2013, är historisk.

– Solheim Cup kommer definitivt att vara ett av mina stora mål nästa säsong, förklarade en belåten Hedwall.

Ett slag bakom segrande Hedwall spurtade Linn Grant in som trea i tourfinalen, men som klar etta på Race to Costa del Sol, LET:s Order of Merit. Grant gick sista ronden på fenomenala 65 slag (-8) och hade en avlägsen birdiechans även på sista hålet som missade knappt. Svensk Golf Ola Wenström träffade Grant efter tourfinalen och den intervjun kan ni se här.

Grant hade redan tidigare vunnit utmärkelsen Rookie of the Year och tog alltså hem en sällsynt dubbel som man bara har möjlighet att lyckas med en enda gång i karriären. Maja Stark slutade solklar tvåa på listan, efter att ha avslutat med en delad sjundeplats den här veckan, och Johanna Gustavsson höll i sin tredjeplats för en fantastisk svensk trippel på 2022-års Order of Merit.

– Maja har också haft en otrolig säsong och det har varit en kul fajt. Jag är glad över att få dela den här framgången och säsongen med henne, sa Grant efteråt.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-11-27
TournyttCaroline HedwallLadies European TourLinn GrantMaja StarkMorgane MetrauxTournytt
Rulla till toppen