Caroline Hedwall är två slag bakom ledande schweiziskan Morgane Metraux inför sista ronden av LET:s tourfinal i Spanien // Foto: Göran Söderqvist

Hedwall på segerjakt i Spanien

Grant och Stark är fortfarande svåra att skilja åt.

Text: Martin Strömberg • 2022-11-26 Uppdaterad 2022-11-26

Kampen om titeln som segrare av Ladies European Tours Order of Merit, lever ända in i säsongens avslutande rond. Efter tre dagars spel på Alferini Golf har Linn Grant fortfarande ett slags ledning över närmaste konkurrenten Maja Stark, men båda svenskorna hade svårigheter tredje ronden och tappade mot täten i Andalucía Costa del Sol Open de España. Grant gick runt på 74 slag (+3) på lördagen och är bäst av duon på delad sjätteplats med nio under par, medan Stark är ett slag längre ner på delad niondeplats, efter en rond på 73 slag (par). Bästa svenska är istället Caroline Hedwall som efter bland annat en magisk eagle på det 16:e hålet, där hon slog upp bollen bara centimetrar från hål, gick runt på 69 slag och är delad tvåa inför sista ronden, två slag bakom schweiziskan Morgane Metraux.

– Jag har aldrig gjort en albatross och väntar fortfarande. Jag spelade bra men greenerna var klart snabbare än tidigare dagar och jag treputtade ett par gånger i början. Men jag tycker att jag hade bra tålamod och till slut kom det lite birdies och att få en tap in-eagle på slutet hjälper ju till, sa Hedwall efter ronden.

Inför sista ronden är naturligtvis både kampen om segern i tourfinalen och matchen mellan Linn Grant och Maja Stark om segern i Race to Costa del Sol i fokus på samma gång. Efter en hel säsong av jämna resultat mellan Grant och Stark och dessutom tre jämna ronder här i tourfinalen är det mycket som talar för att det kommer att avgöras under säsongens allra sista hål.

Sofie Bringner stod för en av tredje dagens bästa ronder då hon gick runt på 68 slag (-5) och klättrade till en delad niondeplats.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-11-26
TournyttCaroline HedwallLadies European TourLinn GrantMaja StarkMorgane MetrauxSofie BringnerTournytt
Rulla till toppen