Linn Grant är tvåa inför helgens spel i LET:s tourfinal och behåller ledningen på Order of Merit // Foto: Göran Söderqvist

Grant behåller greppet om LET-segern

Är två slag före Stark inför helgen.

Text: Martin Strömberg • 2022-11-25 Uppdaterad 2022-11-25

Efter två ronder av Ladies European Tours finaltävling Andalucia Costa Del Sol Open De Espana, är det fortfarande fördel Linn Grant när det gäller slutsegern på Race to Costa del Sol. Grant är på en andraplats i tourfinalen efter andra raka ronden på 68 slag (-5) och med tio under par totalt har hon två slags försprång mot största konkurrenten Maja Stark (68-68). Förutsättningen är att Stark måste sluta före Grant om hon ska kunna ta sig förbi kompisen upp på första plats av den årslånga listan och ta hem förstaplatsen på Order of Merit. Efter två ronder skiljer alltså två slag till Grants fördel.

– Jag fick ju en bättre start än igår men jag tycker ändå att jag missade en hel del möjligheter där ute idag. Det var en stressfri rond så till vida att jag inte gjorde något katastrofalt men stressigt ändå på grund av att jag inte fick bollen dit jag ville, sa Grant efter sin andrarond.

För Starks del såg det bra ut och hon var vid flera tillfällen under fredagen före Grant i resultatlistan. Men till slut blev det ändå två slag upp till den ledande kompisen.

– Det var exakt som igår och jag är lite besviken. Jag träffar många fairways och greener men sätter inte en enda putt. På ett sätt är det väl skönt att jag är besviken på fyra under par men jag är hur som helst redo för att jaga i helgen, sa Stark.

I ledningen av tourfinalen finns den 17-åriga spanska amatören Cayetana Fernandez (70-65) på elva under par, ett slag före Grant. Caroline Hedwall och Stark delar fjärdeplatsen på åtta under par.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-11-25
TournyttCaroline HedwallCayetana FernandezLadies European TourLinn GrantMaja StarkTournytt
Rulla till toppen