Anna Nordqvist delar tredjeplatsen efter två ronder av årets tourfinal på LPGA Tour // Foto: Getty Images

Ko i fem slags ledning – Nordqvist jagar

Alla svenskor under par inför helgens spel.

Text: Martin Strömberg • 2022-11-19 Uppdaterad 2022-11-19

Nyazeeländskan Lydia Ko har verkligen formen i zenit i slutet av säsongen på LPGA Tour. Hon vann BMW Ladies Championship för tre veckor sedan efter en imponerande slutrond och efter två ronder av veckans CME Group Tour Championship har Ko öppnat upp en ledning med fem slag före tvåan, sydkoreanskan Hyo Joo Kim. Ko inledde första ronden med en bogey men har sedan radat upp 14 birdies och resten par och ronder på 65-66 på Tiburon GC i Florida.

– Det är sista tävlingen för året och min målsättning är bara att spela fritt och avsluta säsongen bra. Hittills har jag spelat stabilt trots att det varit lite luriga förhållanden, sa Ko efter andra ronden.

På delad tredjeplats finns svenska Anna Nordqvist tillsammans med japanskan Nasa Hataoka, formstarka skotskan Gemma Dryburgh och amerikanska världsettan Nelly Korda. Nordqvist gjorde birdies på tre av par 5-hålen men fick inte så mycket övrigt att rulla i på greenerna.

– Jag spelade bra och gav mig själv många chanser från bra lägen på greenerna men inte mycket gick i. Lydia spelar uppenbarligen väldigt bra och trivs här men jag ska bara spela så bra som jag kan så får vi se var jag hamnar till slut.

Madelene Sagström fick en tung start och var tre över par efter fyra hål andra dagen. Men hon arbetade sig tillbaks och avslutade ronden med eagle-birdie för 70 slag (-2). Sagström delar 22:a plats på tre under par, tio slag bakom Ko. Också Maja Stark gjorde en fin andrarond och var bogeyfri med 68 slag (-4). Stark delar 26:e plats på två under par totalt.

Klicka på bilden för att komma till ledartavlanText: Martin Strömberg • 2022-11-19
TournyttAnna NordqvistCME Group Tour ChampionshipGemma DryburghHyo-Joo KimLPGA TourLydia KoMadelene SagströmMaja StarkNasa HataokaNelly KordaTournytt
Rulla till toppen