Anna Nordqvist inledde veckans tourfinal starkt och delar sjätte plats efter första ronden // Foto: Getty Images

Stark inledning av Nordqvist i tourfinalen

Delar sjätteplatsen trots galet reseschema senaste veckorna.

Text: Martin Strömberg • 2022-11-18 Uppdaterad 2022-11-18

Det har inte riktigt varit Anna Nordqvists säsong så här långt. Hon slutade visserligen delad sexa i U.S. Women´s Open men i övrigt har 2022 mest handlat om placeringar i mitten av fältet och Nordqvist är på en 58:e plats på Race to Cme Globe, inför tourfinalen den här veckan. Men under första ronden här på Tiburón Golf Club hittade hon någonting och gick sista nio hålen på 31 slag, fem under par. Totalt blev det 68 slag och en delad sjätteplats efter första ronden, tre slag bakom ledande nyazeeländskan Lydia Ko.

– Det har varit ett stabilt år och jag har bara missat en kvalgräns men jag har inte fått så mycket utdelning och inte satt någonting på greenerna. Jag ör stolt över att jag lyckades spela mig in här och är riktigt nöjd med första ronden. Det blåste mycket och var kallt i morse men jag träffade mycket fairways och greener, sa Nordqvist till LPGA efter första ronden.

Nordqvist har känt att hon har behövt spela mycket för att ta sig in i veckans tourfinal, eller vad sägs om följande reseschema de senaste veckorna.

– Det har varit några tuffa veckor. Jag har åkt Arizona-New York, New York-Korea, Korea-Arizona, Arizona-Japan, Japan-Tampa, och sedan tillbaks till Tampa igen. Det är tur att jag oftast sover bra på flyget.

Madelene Sagström var på väg mot en riktigt fin inledning och var fyra under par efter nio hål. Tyvärr blev det tre bogeys på vägen in för Sagström som delar 23:e plats på ett under par. Den tredje svenskan till start i CME Group Tour Championship, Maja Stark, inledde med 74 slag (+2) och är på delad 48:e plats.

Här är ställningen efter första ronden av CME Group Tour Championship


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-11-18
TournyttAnna NordqvistCME Group Tour ChampionshipLPGA TourLydia KoMadelene SagströmMaja StarkTournytt
Rulla till toppen