Maja Stark delar andraplatsen inför sista ronden av veckans Pelican Women´s Championship // Foto: Getty Images

Fantomrond av Stark i Florida

"Undvek att strula till det som jag brukar göra"

Text: Martin Strömberg • 2022-11-13 Uppdaterad 2022-11-13

Linn Grant och Maja Stark turas om att imponera på LPGA Tour och den här veckans är det Stark som storspelar i Pelican Women´s Championship. Efter 68 slag (-2) första dagen gick hon andra ronden på 63 slag (-7) och klättrade 21 placeringar upp till en delad andraplats inför sista ronden i tävlingen som reducerats till 54 hål efter orkanen Nicoles framfart. Stark delar andraplatsen med Lexi Thompson och Maria Fassi.

– Skillnaden mot igår är väl att jag fick i lite fler puttar, slog upp några wedgar lite närmare och undvek att strula till det som jag ofta brukar göra, sa en nöjd Stark efter ronden.

Hon har redan tre segrar på Ladies European Tour under året och segern i ISPS Handa World Invitational i augusti innebar samtidigt hennes första LPGA Tour-seger. Tvåa i Nordirland var Allisen Corpuz och det är samma Corpuz som nu leder veckans tävling i Florida, ett slag före Stark inför sista ronden. Stark berättade efter ronden att hon haft tre veckors tävlingsfritt då hon nästan inte tränat alls på grund av en inflammation i axeln och att hon varit sjuk. Dessutom var hon inhoppande coach för det svenska flicklandslaget under en tävling.

– Jag tror hela tiden att jag kan spela och träna mer än jag egentligen kan så jag måste sluta med det. Det var bra inspiration för mig att vara med flicklandslaget för att ha lite kul och få lite andra perspektiv och slippa tävlingsstressen ett tag, förklarade Stark.

Näst bästa svenska i Florida den här veckan är Anna Nordqvist (68-67) på delad 13:e plats medan Pernilla Lindberg (67-71) är på en delad 36:e plats.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-11-13
TournyttAllisen CorpuzAnna NordqvistLexi ThompsonLPGA TourMaja StarkMaria FassiPernilla LindbergTournytt
Rulla till toppen