Atthaya Thitikul blev på måndagen den blott andra spelaren genom tiderna att nå platsen som världsetta innan 20 års ålder // Foto: Getty Images

Thitikul historisk ny världsetta

Blott andra spelaren genom tiderna att bli världsetta som tonåring.

Text: Martin Strömberg • 2022-11-01 Uppdaterad 2022-11-01

Bara en enda spelare har fram till igår nått positionen som världsetta innan man fyllt 20 år, Lydia Ko, som blev världsetta som 17-åring, i februari 2015. Men igår fick Ko sällskap då thailändskan Atthaya Thitikul, 19 år gammal, tog över positionen som världsetta från sydkoreanskan Jin Young Ko. Thitikul har två segrar samt tio topp tio-placeringar på LPGA under säsongen som rookie. Thitikul är sedan tidigare också den yngsta spelaren någonsin att vinna en proffstävling då hon som 14-åring vann Ladies European Thailand Championship som 14-åring, 2017.

– Det känns väldigt speciellt att bli världsetta men det är ännu svårare att stanna kvar på längst upp. Jag har fortfarande massor att lära mig av spelare, både på och vid sidan av banan. Jag ska fortsätta att jobba hårt för min familj, mitt land, mitt team och alla fans, sa Thitikul till LPGA.

Bästa svenska spelare på Rolex Rankings är Madelene Sagström på 25.e plats. Anna Nordqvist är 33:a, Linn Grant 37:a och Maja Stark på en 41:a plats.

Här hittar ni toppen av Rolex Rankings


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-11-01
TournyttAnna NordqvistAtthaya ThitikulLinn GrantLydia KoMadelene SagströmMaja StarkRolex RankingsTournytt
Rulla till toppen