Linn Grant har bara spelat fem tävlingar på LPGA Tour under 2022 – nästa år kan det bli fler // Foto: Getty Images

Grant: ”Känns som att det är här jag hör hemma”

Svenskan hintar om en ökad satsning på LPGA Tour framöver.

Text: Martin Strömberg • 2022-10-23 Uppdaterad 2022-10-23

Det blev en slutlig delad åttondeplats för Linn Grant i BMW Ladies Championship i Sydkorea på LPGA Tour. Nyazeeländskan Lydia Ko seglade iväg med segern sista ronden och ingen kunde matcha hennes 64 slag sista dagen. Segermarginalen för Ko blev fyra slag ner till amerikanskan Andrea Lee. Grant avslutade med 70 slag och var tio slag bakom Ko på elva under par. Åttondeplatsen tog Grant tolv placeringar uppåt på Race to CME Globe, LPGA Tours Order of Merit, och mycket talar för att svenskan kommer att spela mer på LPGA Tour framöver.

– Det känns som att det är här jag hör hemma. Det är en större utmaning och ger mig motivation att förbättra mig och utvecklas. Jag känner att det är vad som behövs för att vässa mig själv ännu mer, sa Grant inför sista ronden.

Hon har redan säkrat spelrättigheterna inför nästa år på LPGA Tour precis som bland andra Maja Stark, Linnea Ström och Frida Kinhult och med rutinerade Anna Nordqvist, Madelene Sagström och Pernilla Lindberg kan det bli ett starkt svenskt inflytande på världens bästa Tour 2023.

LPGA Tour har två tävlingar kvar på det ordinarie schemat innan de 60 främsta på Order of Merit kvalificerar sig för CME Group Tour Championship den 17-20 november på Tiburon GC i Florida. Just nu är tre svenska spelare, Madelene Sagström (20), Maja Stark (50) och Anna Nordqvist (57) kvalificerade för finalen.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-10-23
TournyttAndrea LeeAnna NordqvistFrida KinhultLinn GrantLinnea StrömLPGA TourLydia KoMadelene SagströmMaja StarkPernilla LindbergTournytt
Rulla till toppen