Madelene Sagström slutade delad tvåa i Aramco Team Series i New York efter tre jämna ronder // Foto: Mark Runnacles (LET)

Svensk succé i New York – Sagström tvåa

"Har inte varit i den här situationen på ett tag"

Text: Martin Strömberg • 2022-10-16 Uppdaterad 2022-10-16

Hela sju svenska spelare slutade topp-15 när Ladies European Tour avslutade Aramco Team Series i New York. Madelene Sagström utmanade länge om segern men nådde inte hela vägen fram. En birdie på sista hålet tog Sagström till en delad andraplats, tre slag bakom segrande amerikanskan Lexi Thompson.

– Inställningen är alltid att försöka vinna men jag har inte varit i den här situationen på ett tag så det var skönt att vara med i slutstriden, sa Sagström efter sin avslutande 69-rond.

Hon slutade totalt åtta under par och delade andraplatsen med kanadensiskan Brooke Henderson.

Maja Stark slutade på en delad femteplats efter att ha avslutat med 68 slag. Stark närmade sig nu Linn Grant i toppen av Race to Costa del Sol men är fortfarande drygt 69 poäng bakom på en andraplats.

De svenska framgångarna slutade inte där utan det var blågula spelare även på delad sjundeplats genom Jessica Karlsson och Linnea Ström, och på delad elfteplats genom Pernilla Lindberg och Dani Holmqvist. Anna Nordqvist slutade dessutom på delad 15:e plats.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-10-16
TournyttAnna NordqvistBrooke HendersonDani HolmqvistJessica KarlssonLadies European TourLexi ThompsonLinnea StrömMadelene SagströmMaja StarkPernilla LindbergTournytt
Rulla till toppen