Johanna Gustavsson firar med sina lagkamrater efter lagsegern i New York // Foto: Getty Images

Gustavssons lag vann i New York

Och Sagström är trea i den individuella tävlingen.

Text: Martin Strömberg • 2022-10-15 Uppdaterad 2022-10-15

Den här veckans tävling på LET, Aramco Team Series, avgörs dels som en lagtävling över två dagar, dels som en individuell tävling över 54 hål. Lagtävlingen avgjordes under fredagen och Johanna Gustavssons lag, som bestod av Jessica Karlsson, Karolin Lampert, amatören Jennifer Rosenberg och Gustavsson själv, vann till slut efter en jämn kamp. Gustavssons lag slutade 24 under par och vann med ett slag för Nelly Kordas lag. Segern var Gustavssons första på LET och hon var glad även om det inte var en individuell seger.

– Det är en seger. En lagseger och det är så mycket glädje i att vinna någonting tillsammans med andra.

I den individuella tävlingen återstår en rond och även där har vi svenskt i segerstriden. Madelene Sagström är trea inför sista ronden på fem under par, tre slag bakom ledande amerikanskan Lexi Thompson och två slag bakom tvåan Nelly Korda. På delad femteplats finns Maja Stark på två under par och på ett under par och delad niondeplats ligger Dani Holmqvist och Jessica Karlsson.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-10-15
TournyttDani HolmqvistJennifer RosenbergJessica KarlssonJohanna GustavssonKarolin LampertLadies European TourLexi ThompsonMadelene SagströmMaja StarkNelly KordaTournytt
Rulla till toppen