Moa Folke leder Irish Ladies Open efter en fantastisk andrarond på 62 slag // Foto: Mark Runnacles / LET

Folkes fantomrond bar ända upp i topp

"Varje gång man är före Linn Grant är en bra dag"

Text: Martin Strömberg • 2022-09-23 Uppdaterad 2022-09-23

Det är svenskt i toppen av KPMG Irish Ladies Open inför tredje ronden på lördagen. Moa Folke avslutade briljant under fredagen genom att gå sex under par sista sex hålen och med 62 slag tog hon sig hela vägen upp i topp. Nio birdies och en eagle på sista hålet andra ronden tog Folke till 12 under par och en ledning med två slag.

– Jag vet inte vad som hände, det kändes som att alla puttar gick i. Jag slog en hel del bra slag och jag är jätteglad. Varje gång man är före Linn Grant är en bra dag och det känns som att vi är olika svenskar uppe i toppen varje vecka vilket är superkul , sa Folke efter sin rond.

Andraplatsen delas av tre spelare på tio under par, danskan Smilla Tarning Sønderby, spanjorskan Carmen Alonso och tjeckiskan Klara Spilkova.

Näst bästa svenskor är Elin Arvidsson (67-70) och Lina Boqvist (65-72) på delad niondeplats, medan Linn Grant (71-67) och Lisa Pettersson (71-67) delar 13:e plats inför lördagens rond.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-09-23
TournyttCarmen AlonsoElin ArvidssonKlara SpilkovaLadies European TourLina BoqvistLinn GrantMoa FolkeSmilla Tarning SønderbyTournytt
Rulla till toppen