Frida Kinhult stod för en av lördagens bästa ronder med 65 slag och är delad tia inför sista dagen i Portland // Foto: Getty Images

Tournytt

Två svenskor i slagläge på LPGA

Kinhult och Stark på segerjakt i Portland.

Text: Martin Strömberg • 2022-09-18 Uppdaterad 2022-09-18

Inför sista ronden av AmazingCre Portland Classic har vi två svenska spelare inom behörigt avstånd av ledarna. Frida Kinhult slog till med en fin 65-rond (-7) och tog sig hela vägen från delad 39:e till delad tiondeplats. Kinhult gjorde eagle på det femte hålet på Columbia Edgewater CC och fyllde dessutom på med sex birdies och bara en bogey. Kinhult var nöjd med dagsverket.

– Ja, det var ganska stressfritt idag, hamnade kanske i trubbel en eller två gånger så jag behövde inte rädda upp så ofta. Jag gav mig själv många chanser och fick i en del, kanske att det rullade i ett par puttar mer än normalt.

Kinhult delar tiondeplatsen med bland andra Maja Stark. Stark fick en fin start på första nio hålen och var fyra under par efter åtta hål, i det läget var hon uppe i ledningen.

– Första nio är enklare och jag tyckte att jag hittade en bra feeling där. Men jag var lite mer nervös än vanligt idag, jag vet inte varför.

Det blev en bogey på hål nio för Stark och på vägen in blev det en birdie till men även en dubbelbogey efter chipp-treputt på det 16:e hålet.

– Jag måste lita på mig själv. Jag har inte tränat så mycket de senaste två veckorna och behöver hitta känslan och rytmen igen, sa Stark.

Båda svenskorna är tre slag bakom Andrea Lee, Lilia Vu och Ayaka Furue, alla på 13 under par.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-09-18
TournyttAndrea LeeAyaka FurueFrida KinhultLilia VuLPGA TourMaja StarkTournytt
Scroll to Top