Maja Stark gör sin första start som medlem på LPGA Tour och delar fjärdeplatsen efter två ronder i Portland // Foto: Getty Images

Stark: ”Siktar alltid på segern”

Svenskan delar fjärdeplatsen i Portland efter två ronder.

Text: Martin Strömberg • 2022-09-17 Uppdaterad 2022-09-17

Efter segern i ISPS Handa World Invitational på Irland blev Maja Stark medlem på LPGA. I veckan gör hon sin första start som medlem på amerikansk mark och efter två ronder är Stark delad fyra i AmazingCre Portland Classic på åtta under par, bara två slag bakom ledande tyskan Esther Henseleit och amerikanskan Lilia Vu.

– Jag har inte satt upp några mål, jag har inte hunnit. Jag vill bara spela mitt bästa varje gång och jag är alltid beredd på en seger. Men jag sätter inte pressen på mig att jag måste vinna varje gång bara för att jag vunnit en tävling. Men jag gör mitt bästa och siktar alltid på segern åtminstone.

Det blev fem birdies och en magisk eagle på det sjunde hålet (Starks 16.e) under andra ronden. Hon satte en lång putt som förmodligen hade blivit ett par meter lång om den inte gått i. Totalt blev det 67 slag (-5) andra ronden trots att hon inte var helt nöjd med allt.

– Det är skönt att visa att det inte var en tillfällighet när jag vann och det är otroligt att få till en så bra score trots att det känns så dåligt.

Frida Kinhult spelade upp sig andra dagen och via 68 slag klättrade hon upp till en delad 39:e plats på tre under par. Maria McBride är ett under par på delad 54:e plats och Linnea Johansson slank med till helgens spel på en delad 63:e plats på par.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-09-17
TournyttEsther HenseleitFrida KinhultLilia VuLinnea JohanssonLPGA TourMaja StarkMaria McBrideTournytt
Rulla till toppen