David Lingmerth spelar fin golf i slutskedet av årets Korn Ferry Tour // Foto: Getty Images

Lingmerth drygar ut ledningen

Leder med sex slag inför helgens spel.

Text: Martin Strömberg • 2022-08-27 Uppdaterad 2022-08-27

Det är näst sista tävlingen av årets Korn Ferry Tours finalspel och spelrättigheter till nästa års PGA Tour finns i potten. En som verkligen vill ha tillbaks sin plats på PGA Tour är David Lingmerth och 35-åringen från Tranås har imponerat stort under de två första ronderna av Nationwide Children´s Hospital Open. Efter att ha satt banrekord med 62 slag (-9) första ronden gick Lingmerth på 66 slag (-5) andra ronden och med 14 under par leder han med hela sex slag inför helgens spel. Det är den tredje största ledningen i hela Korn Ferry Tours historia efter 36 hål.

– Vi borde spela betydligt fler tävlingar här, det hade varit bra för mig, skämtade Lingmerth efter ronden, och fortsatte:

– Jag tittade inte så mycket på tavlorna idag men jag vet ju att jag hade en bra rond igår och en stabil rond idag. Men det finns många birdies därute om man spelar bra och jag ska försöka ha samma attityd och inställning i helgen så får vi se var vi landar någonstans.

Lingmerth har gjort hela 17 birdies de första två ronderna, näst bästa spelare har mäktat med 12, och de tre bogeys som han gjort har alla kommit på par 3-hål.

– Jag vet inte varför och det känns väl som att jag kunde ha undvikit ett par av dem. Men man gör så gott man kan därute.

Henrik Norlander var andra svenska spelare att klara kvalgränsen efter ronder på 69-70. Norlander delar 29:e plats på tre under par, elva slag bakom Lingmerth inför de avslutande 36 hålen.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-08-27
TournyttDavid LingmerthHenrik NorlanderKorn Ferry TourTournytt
Rulla till toppen