Linn Grant delar ledningen efter två av tre ronder i Skaftö Open // Foto: Göran Söderqvist

Skaftö Open

Grant: ”Skönt att ha någon att prata med när man skjuter lågt”

Hyllar spelpartner och varnar för Maja.

Text: Martin Strömberg • 2022-08-27 Uppdaterad 2022-08-27

Linn Grant delar ledningen med en rond kvar av årets upplaga av Skaftö Open. Om hon vinner under söndagen har hon tagit hem både Scandinavian Mixed och Skaftö Open, de två svenska tävlingarna som finns på Europatournivå just nu.

Under lördagen visade Grant upp hela sitt register och noterade till slut 62 slag (-7) i kortet. Höjdpunkten kom när hon satte upp andraslaget på nionde hålet till knappt två meter och rullade i putten för eagle.

– Jag spelade bra igår också och skillnaden idag var att fler puttar gick i. Jag slog en hel del vettiga slag in och gav mig en del korta birdieputtar, sa Grant efter ronden.

Hon tackade också spelpartnern, sydafrikanskan Lee-Anne Pace för sällskapet under ronden.

– Hon är ganska avslappnad också och det är skönt att ha någon att prata med, särskilt när man skjuter lågt. Kul att kunna prata om annat än golf ibland också.

Grant delar ledningen inför sista ronden med spanjorskan Ana Pelaez på nio under par totalt. Duon är ett slag före finländskan Elina Nummenpää och två slag före norska Maiken Bing Paulsen och Caroline Hedwall. Men Grant har definitivt inte räknat ut kompisen Maja Stark som delar elfteplatsen på fyra under par.

– Det skulle inte förvåna mig om Maja går nio under och kommer bakifrån igen men om jag bara kan kopiera spelat från idag så blir det perfekt.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-08-27
TournyttAna PelaezCaroline HedwallElina NummenpääLadies European TourLinn GrantMaja StarkSkaftö GKSkaftö OpenTournytt
Rulla till toppen