Greg Norman under den senaste tävlingen på LIV Golf International Series. Bild: Getty Images

PGA Tour/LIV

Norman slår tillbaka mot McIlroy

LIV-chefen kontrar med ett dräpande svar.

Text: Bo Steffensen • 2022-08-15 Uppdaterad 2022-08-15

Rory McIlroy har varit en av de tydligaste kritikerna mot Greg Normans Saudifinansierade tourprojekt LIV Golf Invitational Series.
I juni vann McIlroy Canadian Open.
Det var hans 21:a titel på PGA Tour. Han gick därmed förbi förre världsettan Greg Norman som vann 20 tävlingar på PGA Tour under sin karriär.
Efter segern sa McIlroy: ”Det här är en dag jag kommer att minnas länge, länge. Min 21:a seger. En mer än en viss annan spelare. Det var ett extra incitament för mig i dag”.

Det där var över två månader sedan men nu har LIV-chefen Norman kontrat.
I en intervju med australiska Golf Digest fick Greg Norman frågan om vad han tryckte om all kritik LIV Golf hade fått från McIlroy.
Norman tog chansen.
– Jag respekterar Rory men jag är lite förvirrad över hans framtoning. Men å andra sidan, han har betalt för att sitta i PGA Tours spelarråd så självklart stöder han den touren.
– Jag vet att han har krävt rätt stora pengar för att spela i Saudiarabien. Hans kommentarer visar också att konkurrens är en underbar sak. Så jag tar det som en komplimang att han ville slå mina tjugo segrar. Hans nästa mål borde vara att vinna fler än 91 tävlingar runt om i världen och att behålla positionen som världsetta i mer än 331 veckor, sa Greg Norman.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Bo Steffensen • 2022-08-15
TournyttGreg NormanLIV Golf Invitational SeriesRory McIlroyTournytt
Rulla till toppen