Linn Grant är ensam sjua inför sista ronden av ISPS Handa World Invitational // Foto: Getty Images

LPGA Tour

Grant och Stark närmar sig toppen

Svenskorna jagar första segern på LPGA.

Text: Martin Strömberg • 2022-08-13 Uppdaterad 2022-08-13

Den tredje dagen av ISPS Handa World Invitational bjöd på hårda förhållanden då Galgorm Castle bakats upp ordentligt i den starka solen som stekt Nordirland de senaste dagarna. Både Maja Stark och Linn Grant bemästrade de svåra förhållandena bra och närmade sig toppen ordentligt under lördagen när de dessutom spelade ihop. Stark gick fyra under par efter en eagle, tre birdies och en bogey medan Grant var ett slag sämre, tre under par, efter fem birdies och en dubbelbogey, på hål nummer sex.

– Jag fick en bra start men hamnade i lite besvär på hål sex, som är ett svårt hål enligt mig. Jag lyckades sedan få i ett par birdies på vägen in och det känns ganska bra, men inte riktigt hundra, sa Grant efter sin 70-rond (-3).

– Det var lite frustrerande, jag hade många puttar som vägrade gå i och jag har haft lite problem med självförtroendet på greenerna senaste tiden. Totalt sett är jag ändå ganska nöjd, sa Maja Stark efter sin 69-rond (-4).

I ledningen finns fortfarande amerikanskan Amanda Doherty, som gör sin blott 13:e start på LPGA Tour. Doherty gick på par tredje ronden och är med sina 12 under par två respektive tre slag före de jagande svenskorna. Inför avslutningen vill Grant hitta ett ännu bättre sinnestillstånd ute på banan.

– Jag känner mig inte riktigt hundra procent självsäker när jag står över bollen just nu. Jag skulle vilja hitta ett bättre mentalt tillstånd inför varje slag och ge mig själv lite bättre birdiemöjligheter. Jag satte ingenting extra på greenerna idag, bara korta puttar, och det hade varit skönt att få rulla i lite längre i morgon också.

Stark har sedan tidigare tagit två segrar på Ladies European Tour under 2022 och Linn Grant har tre segrar 2022. Men en seger den här veckan skulle ge vinnarkategori på LPGA och ge svenskorna ännu större möjlighet att välja var, när och hur man vill lägga upp sitt spelschema framöver.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-08-13
TournyttAmanda DohertyLadies European TourLinn GrantLPGA TourMaja StarkTournytt
Rulla till toppen