Madelene Sagström slutade delad dyra i årets AIG Women´s Open på Muirfield // Foto: Getty Images

AIG Women´s Open

Sagström delad fyra på Muirfield

Bara tre slag från särspel efter fint genomförd major.

Text: Martin Strömberg • 2022-08-07 Uppdaterad 2022-08-08

Madelene Sagström jobbar sig allt närmare en första majorseger. Efter att slutat delad tvåa i AIG Women´s Open på Carnoustie förra året tog hon ännu en topplacering och en delad fjärdeplats i årets upplaga på Muirfield. Det blev en lite märklig avslutningsrond där Sagström aldrig kändes riktigt nära förrän på slutet när ledande sydafrikanskan Ashleigh Buhai plötsligt och oväntat tappade tre slag på det 15:e hålet. I slutänden var Sagström sju under par och bara tre slag från det särspel som Buhai och sydkoreanskan In Gee Chun tog sig in i. På fjärde särspelshålet lyckades Buhai till slut vinna efter ett magiskt bunkerslag.

För Sagströms del blev det ronder på 70-65-71-71 slag under veckan efter jämnt och bra spel hela tävlingen. Sagström har verkligen visat att hennes spel håller för toppstrid i majors.

Linn Grant blev näst bästa svenska på en delad 19:e plats efter en slutrond på 68 slag medan Maja Stark avslutade med 79 slag och slutade på en delad 41:a plats.

– Jag är nöjd med veckan även om spelet inte varit så bra som jag hoppats på. Det har varit en del frustration även om jag tycker att jag avslutade bra med lite birdies på slutet sista dagen. Jag känner mig mer bekväm med att slå låga slag nu och kommer att vara ännu bättre förberedd nästa år, sa Grant efter tävlingen.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-08-07
TournyttAIG Women's OpenAshleigh BuhaiIn Gee ChunLadies European TourLinn GrantLPGA TourMadelene SagströmMaja StarkMuirfield Golf ClubTournytt
Rulla till toppen