Madelene Sagström lade några slag i Muirfields bunkrar under tredje ronden av AIG Women´s Open // Foto: Getty Images

AIG Women´s Open

Muirfields bunkrar gäckade Sagström

Tappade mot täten trots godkänd rond.

Text: Martin Strömberg • 2022-08-06 Uppdaterad 2022-08-06

Trots två stabila ronder av Maja Stark och Madelene Sagström tappade svenskorna mark mot toppen i AIG Women´s Open. Det berodde inte så mycket på svenskorna utan att sydafrikanskan Ashleigh Buhai spelade i en klass för sig och gick runt Muirfield på 64 slag (-7). Inför sista ronden har Buhai, som aldrig vunnit på LPGA Tour, fem slags ledning före japanskan Hinako Shibuno och sydkoreanskan In Gee Chun. Buhai har bara en enda topp tio-placering i majors och det var när hon slutade femma i Women´s Open på Woburn 2019 då just japanskan Shibuno till slut vann.

Maja Stark gick runt på 70 slag (-1) på lördagen och avancerade två placeringar upp till en delad niondeplats. Stark är fyra under par totalt och tio slag bakom Buhai.

Madelene Sagström fick en fin inledning av lördagsronden med tre raka birdies på hål 4, 5 och 6, men sedan kom några kostsamma misstag och ofta var det bunkerbesök som ställde till det. Ett besök i greenbunkern kostade en bogey på det sjunde hålet men den enda riktigt stora plumpen i scorekortet kom på det 14:e hålet där det blev en dubbelbogey. Sagströms drive gick för långt och hamnade i fairwaybunkern. Därifrån kunde hon bara spela upp sig och hade långt kvar på tredjeslaget som hon slog över green med en chipp-tvåputt som följd.

– Det finns saker att förbättra som att undvika fairwaybunkrarna och vilda utslag, jag var nästa inne i klubbhuset på 18:e idag, vilket inte var så bra. Men det finns bra saker att fokusera på och så ska jag försöka vässa bort misstagen. Jag är relativt nöjd med en parrond idag, sa Sagström efter sin dag.

Totalt blev det en rond på 71 slag (par) för Sagström som är sju under par totalt och sju slag bakom Buhai, på en delad fjärdeplats.

Linn Grant gick på 73 slag (+2) på lördagen och föll till en delad 46:e plats.

Här är ledartavlan i AIG Women´s Open


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-08-06
TournyttAIG Women's OpenAshleigh BuhaiHinako ShibunoIn Gee ChunLadies European TourLinn GrantLPGA TourMadelene SagströmMaja StarkTournytt
Rulla till toppen