Madelene Sagström gick runt på 65 slag andra ronden av AIG Women´s Open på Muirfield och är delad tvåa inför helgens spel // Foto: Getty Images

Tournytt

Åtta birdies av Sagström på Muirfield

Delar andraplatsen efter två ronder av Women´s Open.

Text: Martin Strömberg • 2022-08-05 Uppdaterad 2022-08-05

Två svenska spelare har verkligen satt sig själva i position inför helgens avslutande 36 hål av AIG Women´s Open på Muirfield. Maja Stark är delad elva på tre under par och Madelene Sagström är delad tvåa, tillsammans med sydafrikanskan Ashleigh Buhai, efter en fantastisk 65-rond på fredagen.

Stark fick en mardrömsstart andra ronden och var tre över par efter tre hål. Men svenskan hängde i och fick till slut hyfsad utdelning och tog sig tillbaks till par för ronden. En tremetersputt för birdie på sista hade kunnat ge 70 slag men nu fick Stark nöja sig med 71 slag andra ronden.

För Sagströms del såg det bra ut hela vägen. Hon gjorde birdies på hål 5,7, 8, och 9 innan en treputt satte lite stopp för flowet. Men fyra birdies och ytterligare en bogey på vägen in gav 65 slag för ronden efter hela åtta birdies i kortet.

– Jag är nöjd med spelet från början till slut. Jag spelade bra från tee till green och puttade väldigt bra, säger Sagström till Radiosporten efter ronden.

Inför helgens spel är Sagström ett slag bakom sydkoreanskan In Gee Chun och den duon får göra sällskap under lördagens rond.

– Det är bara att köra, jag tar det här läget alla dagar i veckan och är taggad inför helgen, säger Sagström som slutade delad tvåa i AIG Women´s Open förra året på Carnoustie.

Bakom Stark och Sagström gör Linn Grant en bra tävling så här långt. Efter 72-70 och på par totalt delar Grant 35:e plats och har bara åtta slag upp till ledande Chun.

Däremot blev det en kort tävling för titelförsvarande Anna Nordqvist. Ronder på 74-72 innebar fyra över par och ett slag för mycket för att få spela vidare. Det var puttningen som satte käppar i hjulet för Nordqvist, precis som under de senaste tävlingarna.

Johanna Gustavsson slutade också hon fyra över par (75-71) medan Ingrid Lindblad hade 74-76.

Här är ledartavlan för AIG Women´s Open


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-08-05
TournyttAIG Women's OpenIn Gee ChunLadies European TourLinn GrantLPGA TourMadelene SagströmMaja StarkTournytt
Scroll to Top