Alexander Björk var bäst av alla spelare under tredje ronden av Cazoo Classic med 64 slag // Foto: Getty Images

Svenskar i segerstriden på Hillside

Dantorp fortsatt tvåa och Björk bäst av alla tredje ronden.

Text: Martin Strömberg • 2022-07-23 Uppdaterad 2022-07-23

Fyra svenska spelare finns inom fem slag från ledningen inför sista ronden av Cazoo Classic på Hillside Golf Club. Jens Dantorp är fortsatt bäst av svenskarna och delar andraplatsen, bara ett slag bakom ledande fransmannen Julien Guerrier. Dantorp var en av bara fyra spelare i fältet som lyckades göra birdie på avslutningshålet under tredje ronden.

– Det var skönt med lite värme idag och att kunna spela i kortärmat igen. jag kände direkt att vindarna var varmare idag. Det var såklart skönt att avsluta med en birdie på sista hålet efter bogeyn på 17:e, där det känns som att jag tappade två slag mot fältet. Jag har alltid känt att jag kan vinna härute och har alltid drömt om det och förhoppningsvis blir det i morgon men annars blir det någon annan gång, sa Dantorp efter sin 70-rond.

Alexander Björk stod för tredje dagens bästa score med 64 slag och klättrade upp till en delad femteplats på tio under par, två slag bakom ledande Guerrier. Björk gjorde en eagle, sex birdies och resten par och har inte gjort en enda bogey de senaste 36 hålen.

På delad tiondeplats finns Robin Petersson på åtta under par och ytterligare ett slag ner på sju under finns Marcus Kinhult som delar 15:e plats.

Ställningen, Cazoo Classic


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-07-23
TournyttAlexander BjörkDP World TourHillside GCJens DantorpJulien GuerrierMarcus KinhultRobin PeterssonTournytt
Rulla till toppen