Madelene Sagström klättrade 15 placeringar på ledartavlan i Evian Championship efter 66 slag på lördagen // Foto: Tristan Jones (LET)

Evian Championship

Kanonrond av Sagström i Evian

Avancerade ordentligt på ledartavlan inför sista ronden.

Text: Martin Strömberg • 2022-07-23 Uppdaterad 2022-07-23

Det är fortsatt kanadensiskt i topp av Evian Championship. Men Brooke Hendersons ledning krympte till två slag under tredje ronden av dammajorn. Henderson gjorde ännu en stabil rond på 68 slag men sydkoreanskan So Yeon Ryu gick på 65 slag och kapade tre av Hendersons fem slag som hon hade inför lördagen. Det var fem år sedan Ryu tog sin senaste och andra majorseger i ANA Invitation, Henderson har en majorseger, Women´s PGA Championship från 2016. Ryu var mycket belåten och nöjd med spelet efter sin 65-rond.

– Det känns jättekul att vara med och slåss om segern, det var säkert ett år sedan jag spelade så här bra. Det var framförallt spelet från tee som fungerade perfekt idag.

Henderson var inte helnöjd efter sin rond trots att hon fortfarande leder.

– Banan spelades lite tuffare för mig idag och det blev inte så många birdies som jag hoppats på. Banan kan vara trixig om man slår bollen till fel ställen men det finns en hel del birdies om man spelar den rätt, sa Henderson efter tredje ronden.

En av tredje dagens bästa scorer stod Madelene Sagström för. Trots att hon inledde med en bogey blev det 66 slag och en klättring från 30:e till delad 15:e plats på ledartavlan. Hon är dock nio slag bakom ledande Henderson inför sista dagens spel. Anna Nordqvist är på delad 22:a plats efter 70 slag på lördagen, Linn Grant hade 69 slag och delar 29:e plats medan Johanna Gustavsson gick på 69 slag och delar 44:e plats.

Ställningen, Evian Championship


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-07-23
TournyttAnna NordqvistBrooke HendersonEvian ChampionshipJohanna GustavssonLadies European TourLinn GrantLPGA TourMadelene SagströmSo Yeon RyuTournytt
Rulla till toppen