Linn Grant inledde Evian Championship med en fin 67-rond under torsdagen // Foto: Getty Images

Evian Championship

Stabil svensk inledning i Evian Championship

Grant och Nordqvist delar tiondeplatsen efter första ronden.

Text: Martin Strömberg • 2022-07-21 Uppdaterad 2022-07-21

Med tre segrar på Ladies European Tour den här säsongen, varav en i vår egen Scandinavian Mixed, gör Linn Grant en spännande första start i Evian Championship. Och under första ronden visade Grant att formen fortfarande finns på plats.

– Jag spelade stabilt från tee till green och tror att jag träffade 16 greener. Hade en kort birdie på hål elva men jag missade några korta puttar också, men det är golf, sa Grant efter sin första rond på 67 slag (-4).

Ronden innehöll fem birdies, en bogey och resten par. Grant var i Evian tidigare i år och spelade Jabra Ladies Open, då slutade hon på delad 13:e plats. Men hon tycker bättre om hur banan spelas nu än i våras.

– Då var greenerna stenhårda så när jag kom hit den här veckan och märkte att man kan få bollen att stanna på greenerna tänkte jag ”perfekt” och för mig känns banan lättare nu.

Anna Nordqvist, segraren här från 2017, inledde också med en fin 67-rond och var nöjd efteråt.

– Jag älskar atmosfären här och hade en riktigt solid rond. Träffade de flesta fairways och greener utan att riktigt få utdelning på greenerna i början, sa Nordqvist, som också hon gjorde fem birdies och en bogey.

I ledningen efter första ronden finns japanskan Ayaka Furue på 63 slag (-8) med Brooke Henderson och Nelly Korda som delade tvåor på 64 slag (-7).

Johanna Gustavsson delar 19:e plats på 68 slag (-3), Madelene Sagström är delad 39:a på 70 slag (-1), Maja Stark är delad 84:a på 72 slag (+1) och Frida Kinhult delad 130:e på 77 slag (+6).

Ställningen, Evian Championship


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-07-21
TournyttAnna NordqvistAyaka FurueBrooke HendersonEvian ChampionshipFrida KinhultJohanna GustavssonLadies European TourLinn GrantLPGA TourMadelene SagströmMaja StarkNelly KordaTournytt
Rulla till toppen