Sofie Bringner klättrade till en delad andraplats efter 64 slag tredje ronden i Spanien // Foto: Tristan Jones/LET

Ladies European Tour

Drömrond av Bringner i Spanien

"Försökte bara klättra på ledartavlan"

Text: Martin Strömberg • 2022-07-09 Uppdaterad 2022-07-10

Tredje dagens bästa score lyfte Sofie Bringner från delad nionde- till delad andraplats inför sista ronden av Estrella Damm Ladies Open i spanska Sitges. Bringner gick runt på 64 slag (-8) efter nio birdies, en bogey och resten par och med sina tolv under par är hon fyra slag bakom ledande hemmaspelaren Carlota Ciganda.

– Det var en underbar dag och personbästa när det gäller scoren för mig. Jag försökte bara att klättra på ledartavlan hela dagen och bortsett från bogeyn på 15 så var det perfekt, sa Bringner efter ronden.

Hon delar andraplatsen med Maja Stark, som gick runt på 67 slag (-5) efter att ha gått fem under sista sju hålen. Men under uppvärmningen inför tredje ronden kände sig Stark inte särskilt självsäker.

– Det kändes om att jag missade varenda slag och fick inte i en enda putt. Till en början var det likadant på banan men det rättade till sig mot slutet av ronden, sa Stark.

Magdalena Simmermacher från Argentina är ensam fyra och och skotskan Laura Beveridge är femma och på delad sjätte plats finns Jessica Karlsson på åtta under par, åtta slag bakom ledande Ciganda.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-07-09
TournyttCarlota CigandaJessica KarlssonLadies European TourLaura BeveridgeMagdalena SimmermacherMaja StarkSofie BringnerTournytt
Rulla till toppen