Maja Stark avslutade med birdies på de två sista hålen och vann German Masters, hennes andra seger på LET den här säsongen // Foto: Tristan Jones (LET)

Ladies European Tour

Stark tog fjärde LET-segern efter drömslag

Mäktig avslutning när Stark passerade Karlsson på sluthålet.

Text: Martin Strömberg • 2022-07-03 Uppdaterad 2022-07-03

Sista dagen av German Masters blev en duell med två svenskor i huvudrollerna. Jessica Karlsson ledde tävlingen från och med rond ett då hon gick runt på 63 slag. Inför sista rondens spel var Karlsson ett slag före Maja Stark och Karlsson hade greppet även under hela sista ronden. Efter nio hål var Karlsson tre under par för dagen och fyra slag före Stark men det höll inte riktigt hela vägen. Inför sista hålet var skillnaden fortfarande ett slag till Karlssons fördel men då avslutade Stark med tävlingens slag då hon satte upp andraslaget bara någon centimeter från hål. Samtidigt fick Karlsson problem och avslutade med bogeys på både hål 17 och hål 18.

Segern var Starks andra för säsongen och fjärde totalt på Ladies European Tour. För Jessica Karlssons del var den delade andraplatsen, tillsammans med hemmaspelaren Leonie Harm, den bästa placeringen hittills på LET och ett bevis på att spelet håller. På delad fjärdeplats kom Linn Grant, två slag bakom segrande Stark.

– Jag var så nervös på sista hålet och tänkte att jag strulat till det på 16:e hålet. Jag kunde knappt känna mina händer men hade inget att förlora och är glad att det är over nu, sa Stark efter segern.

Johanna Gustavsson och Julia Engström delade elfteplatsen medan Linda Wessberg slutade på delad 13:e plats.

Stark och Grant byter nu också placeringar med varandra på Race to Costa del Sol, där Stark återtar ledningen med Grant på andraplats och Johanna Gustavsson trea.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-07-03
TournyttJessica KarlssonJohanna GustavssonJulia EngströmLadies European TourLeonie HarmLinn GrantMaja StarkTournytt
Rulla till toppen