Jessica Karlsson fortsätter att imponera i Tyskland men jagas närmast av Maja Stark // Foto: Tristan Jones (LET)

Ladies European Tour

Dubbelt svenskt i topp i Tyskland

Karlsson jagas av Stark inför sista ronden.

Text: Martin Strömberg • 2022-07-02 Uppdaterad 2022-07-03

Svenska succéspelaren Jessica Karlsson leder fortfarande German Masters med en rond kvar att spela. Men avståndet har krympt, Karlsson är nu bara ett slag före tvåan, som också är svensk, Maja Stark. Karlsson har varit i ledningen efter varenda rond och 71 slag på lördagen innebär att hon totalt är 14 under par.

– Det var okej. Jag ska bara slå ett slag i taget i morgon och se till att vara fokuserad hela vägen, sa Karlsson, som har en femteplats på LET som hittills bästa placering, efter ronden.

Ett slag bakom sig har Karlsson alltså tvåan på tourens Order of Merit, Maja Stark, som gick runt på 67 slag tredje ronden. Stark jagar sin fjärde seger på LET och hon var nöjd efter sin rond.

– Det kändes som att tiden gick väldigt fort idag. Det var kul och lite mer action idag än tidigare med lite birdies. Jag gjorde ändå en del misstag och tror att jag har en lägre rond i mig i morgon, sa Stark.

Det är mycket svenskt även bakom toppduon. Linn Grant delar femteplatsen på nio under par, fem slag från ledningen. Linda Wessberg är dessutom delad 12:a medan Julia Engström och Johanna Gustavsson delar 17:e plats.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-07-02
TournyttJessica KarlssonJohanna GustavssonLadies European TourLinda WessbergLinn GrantMaja StarkTournytt
Rulla till toppen