Linn Grant och caddien Pontus Samuelsson har haft en härlig vecka i Scandinavian Mixed // Foto: Getty Images

Scandinavian Mixed

Linn Grant historisk segrare i Scandinavian Mixed

"Det känns ofattbart".

Text: Martin Strömberg • 2022-06-12 Uppdaterad 2022-06-12

HALMSTAD. På förhand såg avslutningsdagen av Scandinavian Mixed ut att kunna bli en jämn, spännande historia. Linn Grant ville annat. Hon inledde med fyra birdies första fem hålen och sedan kikade hon aldrig i backspegeln. Grant avslutade med 64 slag och vann med förkrossande nio slag före tvåorna Henrik Stenson och Marc Warren.

– Det känns ofattbart, skönt och jag är väldigt glad, säger en lycklig Linn Grant.

Avslutningsdagen i Halmstad blev blev betydligt gråare och svalare än de första tre dagarna men det var inget som störde Linn Grant och hennes radarpartner Pontus Samuelsson på bagen. Efter bogeyn på hål 15 andra ronden spelade hon tävlingens sista 39 hål utan ett enda tappat slag mot par. På dem gjorde Grant en eagle, 14 birdies och 25 par.

– Idag var faktiskt den lugnaste dagen för mig och jag är mest förvånad att det blev så stora avstånd. Jag fick en bra start och fick i några birdies tidigt och kände att jag spelade bra. Jag såg på ledartavlan först på 13:e hålet och såg att jag ledde med åtta slag, jag trodde att det kanske var tre eller fyra, berättar Grant efter segern.

Hon vann framför familj och vänner och det var mycket känslor efter den historiska segern. Grant var hela 14 slag före närmaste kvinna, Gabriella Cowley från England.

Linn Grant med segerpokalen efter segern i Volvo Car Scandinavian Mixed // Foto: Getty Images

– Fantastiskt att familjen fick vara med och mamma gråter alltid. Jag känner mig mest glad och naturligtvis lättad också, jag tror inte att jag hade orkat med en spännande söndag.

Linn Grant blev därmed också den historiska första kvinnliga segraren någonsin på DP World Tour och fick ta emot en segercheck på cirka 3,3 miljoner kronor. Segern var också hennes tredje för året på sex starter på Ladies European Tour under hennes första år som proffs. Och efter segern börjar förberedelserna direkt inför nästa vecka och planet lyfter mot London på måndagen.

– Det blir hem och äta mat och tvätta och packa, så det blir nog lite dåligt med firande.

Efter segern stod mängder av unga spelare och väntade på en autograf från deras nya idol.

– Det är jätteviktigt för mig att vara en bra förebild. Om jag kan få dem att tycka om golf och kanske känna att “sådär vill jag också spela en dag” så är det fantastiskt.

Henrik Stenson blev näst bästa svensk efter en dag som började med en spoon ut i skogen till vänster. Efter den bogeyn blev det tre birdies, varav två på hål 17 och 18, och resten par för en rond på 70 slag. Stenson slutade på delad andraplats, nio slag bakom Grant.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:


Senaste från Volvo Car Scandinavian Mixed:


Text: Martin Strömberg • 2022-06-12
TournyttDP World TourHalmstad GKHenrik StensonLadies European TourLinn GrantScandinavian MixedTournyttt
Scroll to Top