Linn Grant fick chansen att spela med Annika Sörenstam första ronden av Scandinavian Mixed // Foto: Getty Images

Scandinavian Mixed

Grant efter kanonronden: ”Var ett tag sedan jag var så här nervös”

Storspelade i mötet med en av sina förebilder.

Text: Martin Strömberg • 2022-06-09 Uppdaterad 2022-06-09

HALMSTAD. Att spela med Annika Sörenstam skulle nog göra de allra flesta lite skakiga i benen. Svenska succéspelaren Linn Grant är inget undantag.

– Det var ett tag sedan jag var så här nervös. Men jag försöker få det att trigga mig ännu mer och utnyttja adrenalinet, förklarar Grant, som inledde årets Scandinavian Mixed på Halmstad GK med 66 slag (-6).

Det blev en imponerande inledning av det nyblivna svenska proffset, som redan har två segrar på Ladies European Tour. Trots nerver och inte hundraprocentig sving för tillfället gav hon sig själv mängder med möjligheter, och tog tillvara på en hel del av dem. Totalt blev det åtta birdies och två bogeys för Grant, som då ändå missade två korta puttar för birdies på hål 16 och 18. Sex under par räcker till en delad femteplats, ett slag bakom en kvartett spelare på sju under par.

– Men jag hade lite flyt två gånger då jag träffade tallar och studsade ut så jag kände verkligen inte att jag hade otur idag. Jag hålade några bra puttar både för par och birdies också.

Spelpartnern Kristoffer Broberg gick också han runt på 66 slag medan tävlingens värd, Annika Sörenstam, hade en lite tyngre dag med 74 slag.

– Det är ju fantastiskt att få spela med Annika, jag har ju typ inte sett henne spela. Skulle jag välja en som jag skulle få spela med så är det ju Annika så det var stort för mig.

Inför morgondagen blev det ett rangepass efter första ronden och Grant längtade redan efter stämningen på första tee.

– Det var kul att gå i en publikboll och höra alla svenska rop runt banan.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:


Senaste från Volvo Car Scandinavian Mixed:


Text: Martin Strömberg • 2022-06-09
TournyttDP World TourHalmstad GKLadies European TourScandinavian MixedTournytt
Rulla till toppen