Ingrid Lindblad blev bästa amatör i U.S. Women's Open. Foto: Getty Images

U.S. Women's Open

Ingrid Lindblad bästa amatör när Minjee Lee vann U.S. Women’s Open

Nordqvist slutade delad sexa och Lindblad delad elva.

Text: Martin Strömberg • 2022-06-06 Uppdaterad 2022-06-06

Amatören Ingrid Lindblad slutade delad elva på ett under par, tolv slag bakom vinnande Minjee Lee. Trots 76 slag sista dagen blev det en fantastisk U.S. Women’s Open-vecka för den 22-åriga svenskan och hon fick ta emot medalj för bästa amatör. Hon var tvåa efter första ronden, femma efter andra och fyra inför finalronden där hon tyvärr tappade mot toppen.
– Det funkade i tre dagar, idag var det lite tuffare. Att spela med Annika Sörenstam de första två dagarna var riktigt coolt. Det var också häftigt hur publiken först skrek ”go Annika” och sedan nästan började skrika ”go Ingrid” istället! Det var läckert! Det har varit en bra vecka och det har varit riktigt roligt, säger Ingrid Lindblad som nu åker till Sverige för att spela Volvo Car Scandinavian Mixed.
Hon har inga planer på att bli proffs än och kommer återvända till studierna och collegelaget på Louisiana State University i höst.

Bästa svenska blev Anna Nordqvist på delad sjätte plats. Nordqvist gick två över par sista dagen och slutade totalt fyra under, nio slag bakom Lee.
– Jag är väldigt glad. Jag gav allt den här veckan. Det var ett tufft och rättvist test och greenerna blev snabbare och hårdare på helgen. Jag tycker att jag spelade stabilt idag men det är svårt att komma nära flaggorna, säger Nordqvist.

Australienskan Minjee Lee gick ut sista dagen med en ledning på tre slag och 26-åringen lät aldrig någon komma i närheten av att hota henne under sista dagen. Trots ett par sena bogeys gick Lee sista ronden på 71 slag (par) och vann till slut med fem slag före amerikanskan Mina Harigae, som avlutade med en 72-rond. Segern på Pine Needles var Minjee Lees andra majorseger, hon tog sin första i Evian Championship förra året.

– Det är ofattbart och jag är nästan mållös, sa en lycklig Lee efteråt.

För Mina Harigaes del var andraplatsen en stor ramgång. Segrande Minjee Lee fick 1,8 miljoner dollar för segern men för Harigae, som inte haft så stora framgångar i karriären, var andraplatsen och en dryg miljon dollar hisnande.

– Jag måste erkänna att jag gick och tänkte på det och hade ont i magen på sluthålen. Det var stressande men jag lyckades fokusera på ett slag åt gången och nu känns det otroligt, sa Harigae.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-06-06
TournyttAnna NordqvistIngrid LindbladLPGA TourMina HarigaeMinjee LeeTournyttU.S. Women´s OpenUS Women's Open
Rulla till toppen