Andra LET-segern för säsongen bärgades av Linn Grant i Belgian Ladies Open. Foto: Tristan Jones/LET

Ladies European Tour

Linn Grant vann Belgian Ladies Open

Tog andra LET-segern för säsongen i sin femte start.

Text: Martin Strömberg • 2022-05-29 Uppdaterad 2022-05-29

Det blev en dramatisk avslutning av Belgian Ladies Open där engelskan Cara Gainer verkligen satte press på Linn Grant sista ronden. Med en 64-rond nådde engelskan 14 under par och var ett tag under slutronden uppe i delad ledning med Grant.

– Jag kollade ledartavlan hela tiden för att se att saker var under kontroll, men de var inte under kontroll, för hon spelade så bra. När vi kom till sista hålet så visste jag att jag var tvungen att göra min grej, sa Grant till LET efter segern.

Och att göra sin egen grej betydde i det här fallet ett par, vilket gick vägen. En rond på 67 slag på söndagen innebar 15 under par totalt och seger med ett slag före Gainer. På tredje plats spurtade Maja Stark in, också hon med 64 slag sista ronden, och Stark är fortfarande etta på LET:s Order of Merit, Race to Costa del Sol, före Johanna Gustavsson och Linn Grant på tredje plats. Moa Folke slutade dessutom delad femma.

Segern var Grants andra under årets LET på fem starter, hon vann tidigare i år Joburg Open.Text: Martin Strömberg • 2022-05-29
TournyttCara GainerLadies European TourLinn GrantMaja StarkMoa FolkeTournytt
Rulla till toppen