Det såg inte ut som att Tiger Woods njöt av att spela golf idag. Foto: Getty Images

PGA Championship

Tiger Woods rasade – ligger sist i majorn och kan dra sig ur

Stjärnan rörde sig i fel riktning tredje dagen i PGA Championship.

Text: Olof Åsgård • 2022-05-21 Uppdaterad 2022-05-21

Han kämpade sig in i helgens startfält i fredags och såg mycket piggare ut än under torsdagens öppningsrond. Efter andra ronden var inställningen inför helgen ”att kämpa och försöka vinna det här”. 

Så blev det inte. 

Tiger Woods hade en mardrömsdag på Southern Hills och tredje ronden gick allt annat än bra. 
Fram till sjätte hålet såg det mest svajigt ut. Från sexan och fram till hål 14 fungerade ingenting. Han träffade inte fairway. Han fick inte tag i bollarna från ruffen. Han slog pitchar för långt eller för kort. Han missade puttar. 

Det blev trippelbogey på sexan efter vattenbesök. Därifrån gjorde han sedan sex bogeys och ett par fram till 14 där det också blev par och alla, inklusive Tiger, pustade ut. 
På 15 gjorde han dagens enda birdie och mot slutet av ronden såg spelet åtminstone stabilt ut. Efter en lång, tillsynes plågsam promenad i regnblåsten kom han in på 79 slag, nio över par för dagen och tolv över par totalt. 
Han delar sista platsen med Sepp Straka, Maverick McNealy och Patton Kizzire.

Om han kommer till start sista ronden så går han ut först av alla. Men med tanke på hur hans fot och ben känns så kanske han drar sig ur tävlingen.

– Jag har ont. Så är det bara. Vi får se hur det går, sa Woods efter ronden som han inte var särskilt nöjd med.

– Jag spelade helt enkelt inte bra. Jag träffade inte bollen så bra och fick inte den start jag behövde. Jag trodde att jag slog ett bra utslag på tvåan men hamnade i vattnet. Sen kunde jag inte ta mig av bogeytåget. Jag gjorde ingenting rätt. Jag slog inte många bra slag och därför blev det en hög score, säger Woods.

Aktuell ledartavla


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:


Allt från PGA Championship 2022:


Text: Olof Åsgård • 2022-05-21
TournyttPGA ChampionshipTiger WoodsTournytt
Rulla till toppen