Will Zalatoris leder PGA Championship efter 36 hål. Foto: Getty Images

PGA Championship

Är det Will Zalatoris tur nu?

I ensam ledning i PGA Championship på Southern Hills.

Text: Olof Åsgård • 2022-05-21 Uppdaterad 2022-05-21

Will Zalatoris leder PGA Championship i halvtid. Amerikanen är nio under par och imponerar. 66 slag första varvet och 65 slag andra varvet. Zalatoris var bogeyfri på fredagen och även om inte spelet var helt perfekt från tee och fairway räddade han sig med wedgar och putter.
– Jag kom undan flera gånger idag och satte många 2-3-metersputtar för par och att vara bogeyfri på den här banan är väldigt skönt, säger Zalatoris. 

25-åringen gör sin andra start i PGA Championship. Han kom delad åtta förra året i debuten och på endast sju majortävlingar i karriären har han även en andraplats och två sjätteplatser (den senaste i The Masters tidigare i år). Han är ”bara” rankad 30:e i världen men när det kommer till majors har vi vant oss vid att han är med och hugger. 
– Jag har 36 långa hål kvar att spela. Här är det viktigt att träffa så många greener som möjligt men också träffa rätt ytor. Hamnar du fel kan den här banan bita ifrån precis som Augusta där du kan träffa 18 greener och ändå skjuta 80 slag. Det gäller att se till att genomföra alla slag med fullt fokus och engagemang. Det är bara fyra majors om året och jag vill inte säga att det är på liv och död, men jag vill verkligen göra allt enligt plan under dessa veckor, säger Will Zalatoris. 

Zalatoris (-9) jagas närmast av chilenaren Mito Pereira (-8), Justin Thomas (-6) och Bubba Watson (-5).

Aktuell ledartavla


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:


Allt från PGA Championship 2022:


Text: Olof Åsgård • 2022-05-21
TournyttPGA ChampionshipTournyttWill Zalatoris
Rulla till toppen