Bild: Getty Images

LIV series

Trump välkomnar Normans nya tour

Donald Trump menar att PGA Tour och DPWT utnyttjat spelare i många år. I juli står en av hans banor värd för en av LIV-tävlingarna.

Text: Bo Steffensen • 2022-05-20 Uppdaterad 2022-05-20

USA:s förre president Donald Trump stöder LIV Golf Invitational Series, den kontroversiella touren som finansieras av saudiarabiska statens investeringsfond PIF och leds av förre världsettan Greg Norman.
Första LIV Golf-tävlingen spelas 9–11 juni på Centurion Club utanför London. PGA Tour och DP World Tour har nekat alla spelare som sökt dispens för att spela tävlingen. Varje LIV-tävling har en total prissumma på 25 miljoner dollar.
På sin nya sociala plattform Truth Social anklagar Trump både PGA Tour och DP World Tour för att ha utnyttjat sina spelare under många år, skriver, bunkered.co.uk.

Trump skriver också:
”PGA Tour har obegränsad skattebefrielse, tjänar en förmögenhet och betalar chefer löner som är högre än vad i princip någon av de talangfullaste spelarna kan tjäna ett bra år. LIV kan ändra på det.” /…/ ”Golfare ska välkomna LIV och se vad som händer ­– mycket mer av allt för alla.

Tredje tävlingen spelas på en Trumpbana

Den pågående majortävlingen PGA Championship, som spelas på Southern Hills i Oklahoma, skulle ursprungligen ha spelats på Trump National GC i Bedminster, New Jersey men flyttades efter stormning av Kapitolium förra året.
Trump Bedminster kommer i juli i stället att stå värd för den tredje LIV-tävlingen.
I en intervju med Golf Digest säger Donald Trump:
– De frågade mig, de sa att de ville använda banan. Jag gjorde en deal med dem. Det är bra folk. Greg Norman har varit en gentleman och han har velat göra detta länge och nu har han den rätta uppbackningen för de saudiska pengarna är obegränsade. De kan göra jobbet och jag tror, för att vara ärlig, att när du har sex, sju miljoner dollar i förstapris så kommer rätt många att dyka upp.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:


Allt från PGA Championship 2022:


Text: Bo Steffensen • 2022-05-20
TournyttDonald TrumpGreg NormanLIV Golf Invitational SeriesTournytt
Scroll to Top