Även när Tiger Woods går träningsvarv har han mer publik med sig än alla andra har under tävlingsdagar. Foto: Getty Images

PGA Championship

Hörnet på Southern Hills oroar Tiger: ”Kan bli ett problem”

Tre greener och tre tees på samma ställe. Hörnet på Southern Hills CC kan leda till långsamt spel.

Text: Olof Åsgård • 2022-05-19 Uppdaterad 2022-05-19
  • Tvåans green
  • Treans tee
  • Femmans green
  • Sexans tee
  • Sexans green
  • Sjuans tee

Allt detta har bakats in i ena hörnet av markområdet på Southern Hills CC. 

– Det här kan bli ett problem, säger Tiger Woods som tror att det täta klustret av tees och greener kommer leda till långsamt spel när spelare och publik ska trängas på den lilla ytan. 

Problemen grundar sig i att banan gjorts om inför mästerskapet för att utgöra ett bättre test för spelarna. Det innebär bland annat nya utslagsplatser längre bak (som då tyvärr hamnar nära och i vissa fall inkräktar på befintliga hål).

Viktor Hovland har sagt att han förväntar sig att tempot blir riktigt långsamt i den delen av banan. Spelarna kommer hela tiden få vänta in andra spelare innan de kan slå sina slag. Exempelvis ligger treans tee mellan sexans tee och green. 

– Jag blev väldigt förvånad över att se treans tee hela vägen upp där. Om de ställer kulorna längst bak på alla hål i det hörnet så kommer det gå riktigt långsamt, men mixar de så tror jag att det kommer gå bättre, säger Hovland. 

– Ronderna kan bli knäppt långsamma, och det vill ingen. Du vill komma runt på en normal tid så förhoppningsvis är de smarta när de sätter upp banan, säger Tyrrell Hatton. 

Sexans green och sjuans tee ligger så nära varandra att Brooks Koepka känner oro för förlupna bollar.
– Står flaggan långt vänster på sexan så kan det bli intressant. De på sjuans tee är i skottlinjen. Men det är som det är och jag kan inte göra något åt det. Det är så banan är uppsatt, säger Koepka.

Långsamt spel på touren är en het potatis. Låt oss hoppas att proffsens farhågor är överdrivna och att spelet flyter på bra.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:


Allt från PGA Championship 2022:


Text: Olof Åsgård • 2022-05-19
TournyttBrooks KoepkaPGA ChampionshipTiger WoodsTournyttTyrrell HattonViktor Hovland
Scroll to Top