Veckans PGA Championship kan bli sista majorn för engelsmannen Richard Bland. Foto: Getty Images

Bland: ”Blir jag utesluten, så blir jag det”

Richard Bland vill spela LIV Golf för att säkra sin framtid.

Text: Olof Åsgård • 2022-05-18 Uppdaterad 2022-05-18

En av fjolårets finaste ögonblick var när Richard Bland vann sin första efterlängtade titel på European Tour i sin 478:e start på touren.  

Nu är han en som med säkerhet kommer spela den nya LIV Golf Invitational Series, den kontroversiella touren som finansieras av saudiarabiska statens investeringsfond PIF. 

Inför veckans PGA Championship förklarar 49-åringen varför han kommer spela och att han inte bryr sig om eventuella disciplinåtgärder från DP World Tour (tidigare European Tour). 
– Jag kommer spela. Blir jag utesluten, så blir jag det. Större delen av min karriär är bakom mig, jag är 50 år om sex månader. Jag är en realist. Moder natur kommer hinna ifatt dig. Jag har en möjlighet att spela dessa tävlingar och säkra min framtid. Jag skulle vara väldigt dum om jag sa nej till det. Jag förstår att vissa inte gillar det men det är en möjlighet för mig att göra nästa kapitel av mitt liv väldigt bekvämt, och hur kan jag säga nej till det?, säger Richard Bland. 

Om han blir utesluten är Bland beredd på det. 
– Jag kommer finna mig i det. Vi får se vad som händer och vilka åtgärder som kommer. Jag har pratat med Keith Pelley (DPWT-chef) men han döljer sina kort så jag tror ingen vet vad som kommer hända.

Första LIV Golf-tävlingen spelas 9–11 juni på Centurion Club utanför London. PGA Tour och DP World Tour har nekat alla spelare som sökt dispens. Varje LIV-tävling har en total prissumma på 25 miljoner dollar.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:


Allt från PGA Championship 2022:


Text: Olof Åsgård • 2022-05-18
TournyttPGA ChampionshipRichard BlandTournytt
Rulla till toppen