Sergio Garcia kan ha avslöjat sina framtidsplaner. Foto: Getty Images

PGA Tour

Upprörd Garcia antyder att han kommer spela LIV Golf

Sergio Garcia var inte nöjd med domaren och sa i frustration att han längtar efter att lämna PGA Tour.

Text: Olof Åsgård • 2022-05-06 Uppdaterad 2022-05-06

Sergio Garcia spelar veckans PGA Tour-tävling Wells Fargo Championship. Under första ronden blev han upprörd på en domare som Garcia menade startade klockan för tidigt när de skulle leta efter spanjorens boll. Under tiden som Garcia letade hördes han säga i frustration: 

– Jag längtar efter att få lämna den här touren. Jag kan inte vänta med att komma härifrån. Bara ett par veckor kvar tills jag inte behöver ha att göra med er längre. 

Kommentarerna tyder på att Garcia är en av dem som ansökt om att få spela LIV Golf Invitational Series i London i juni. Hittills har Phil Mickelson, Richard Bland och Lee Westwood bekräftat att de vill spela. Sergio Garcia har inte gjort det men har under lång tid omgärdats av rykten att han avser spela på den nya saudibackade touren. 

Händelsen i Wells Fargo Championship lär inte få ryktena att försvinna. 

Efter första dagens spel är Garcia delad 17:e, tre under par. Jason Day leder på sju under par. För svenskarna gick det sämre. Henrik Norlander är på par och delar 80:e plats. David Lingmerth och Jonas Blixt gick bägge ett över par, delad 106:e plats.

Veckans ledartavlor hittar du som vanligt här


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2022-05-06
TournyttLIV Golf Invitational SeriesPGA TourSergio GarciaTournytt
Scroll to Top