Cameron Smith vann 2022 års The Players Championship. Foto: Getty Images

The Players

Så mycket fick Cameron Smith för segern i The Players

En av världens bästa puttare bärgade karriärens största seger under en stark dag på greenerna.

Text: Olof Åsgård • 2022-03-15 Uppdaterad 2022-03-15

Efter alla oväder, spelavbrott och upphackade dagar fick The Players Championship till slut ett slut. Och segraren blev 28-årige Cameron Smith som vann ett slag före indiern Anirban Lahiri, vilket australierns glödheta puttning i stor grad bidrog till.

Segern i The Players är Smiths femte på PGA Tour och hans största i karriären. 

Segerchecken? 3,6 miljoner dollar, motsvarande 32,8 miljoner kronor.

På greenerna var Smith närmast omutbar och visade att han är en av världens absolut bästa puttare. På sista varvet hade han 13 enputtar och fem tvåputtar. Han tjänade 4,158 slag i puttning gentemot resten av fältet, enligt Strokes gained-statistiken. 

Inför sista ronden var han två slag bakom ledande Lahiri. Smith gick runt på 66 slag, sex under par på varvet och 13 under par totalt. Lahiri hade chansen att ta tävlingen till särspel med en birdie på sista hålet men det blev par för indiern, vilket gjorde att Cameron Smith vann med ett slag. Detta efter imponerande räddningar på hål 16 och 18 där Smith kunde tappat rejält efter missar från tee, samt också ett efterföljande vattenbesök på avslutningshålet.

– Det känns otroligt. De här är en av de stora och det känns skönt att få det gjort. Jag har känt att vinna en av de stora tävlingarna har varit nästa steg för mig. Jag har knackat på dörren några gånger, den här gången var det min tur, sa Cameron Smith efteråt. 

Han har nu vunnit två gånger i år och kommer med största sannolikhet att avancera från sin tiondeplats på världsrankingen.

Alex Norén som var ende svensk som klarade kvalgränsen spelade upp sig sista varvet. Norén gick tre under och klättrade 18 platser. Han slutade totalt fyra under par på en delad 26:e plats. 

The Players Championship

1. Cameron Smith, -13, 32,8 miljoner kronor
2. Anirban Lahiri, -12, 19,9 miljoner kronor
3. Paul Casey, -11, 12,6 miljoner kronor

D26. Alex Norén, -4, 1,3 miljoner kronor

70. Lee Hodges, +9, 374 000 kronor (sist av dem som klarade kvalgränsen.) 

Alla resultat


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2022-03-15
TournyttAlex NorénAnirban LahiriCameron SmithPGA TourThe Players ChampionshipTournytt
Scroll to Top