Sebastian Söderberg får möjligheten att spela Asian Tours nya International Series på hemmaplan på Black Mountain // Foto: Getty Images

Söderbergs dröm går i uppfyllelse

"Förhoppningsvis kan jag få glädje av de över hundra varven jag spelat här"

Text: Martin Strömberg • 2022-03-02 Uppdaterad 2022-03-02

Sebastian Söderberg slutade delad 25:a i Ras al Khaimah Classic i senaste starten på DP World Tour.

Nu gör den 31-åriga göteborgaren, som representerar Black Mountain Golf Club, ett gästspel på Asian Tour under International Series Thailand. Och äntligen får han möjligheten att spela en stor tävling på anläggningen som han är ambassadör för.

– Det ska bli otroligt kul att spela en större tävling på Black Mountain, det är något jag velat göra länge. Förhoppningsvis kan jag få nytta av de över 100 varven jag spelat här. Banan är i grymt skick så det kommer att bli en rolig vecka, berättar Söderberg för Svenskgolf.se.

Tävlingen är den första i International Series, en satsning finansierad av saudiska LIV Investments, som ska ge Asian Tour minst tio nya tävlingar per de kommande tio åren.

– Vi vill göra Asian Tour till en stark ny kraft på golfscenen. Jag har aldrig varit så här optimistisk när det gäller golfens framtid och alla tjänar på den här satsningen; professionella spelare, amatörer, gräsrotsgolfen, fans, ekonomier och samhällen, sa Greg Norman när The International Series presenterades.

För Sebastian Söderberg är det en tävling som han sett fram mot och den största skillnaden mellan att spela i Europa och i Asien är temperaturen och luftfuktigheten.

– Allt är så välorganiserat att jag märker ingen skillnad mellan tourerna nu. Det är extremt varmt och fuktigt däremot så det gäller att hålla koll på energinivån, berättar Söderberg.

Två svenskar till ställer upp i veckans International Series Thailand, Christoffer Baumann och Björn Hellgren.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-03-02
TournyttAsian TourBjörn HellgrenBlack MountainChristoffer BaumannSebastian SöderbergTournytt
Rulla till toppen