Tim Widing slutade tvåa i kvalet till PGA Tour Latinoamerica efter att ha lett länge // Foto: PGA Tour

PGA Tour Latinoamérica

Widing tvåa i kvalet till PGA Tour Latinoamérica

Sena bogeys kostade svensken segern.

Text: Martin Strömberg • 2021-11-13 Uppdaterad 2021-11-13

Natten till lördagen avgjordes sista ronden av kvalet till PGA Tour Latinoamérica på Estrella del Mar i Mexiko och det var svenskt i toppstriden ända in till målsnöret.

Tim Widing ledde kvalet efter en 63-rond andra dagen och höll den ända till dess att han gjorde bogey-bogey på hål 16 och 17 sista ronden.

– Hål 16 spelades tufft, drygt 190 meter rakt in i vinden och jag missade en knapp tvåmetersputt där och gjorde bogey. På hål 17 slog jag en kanondrive som tyvärr rullade ut i ruffen. Därifrån trodde jag att jag skulle få en flier som jag fått hela veckan från liknande lägen men inte den här gången då jag fick plugg i bunkern istället. Totalt sett är jag besviken att jag inte kunde knyta ihop det men samtidigt skaffade jag mig spelrättigheter och ser fram mot att säsongen ska starta, sa Widing till tourens hemsida efteråt.

Tim Widing avslutade med 71 slag (par) och var med sina totalt 15 under par två slag bakom segraren Blake Wagoner. Den delade andraplatsen innebär att Widing får fulla rättigheter ungefär halva säsongen där man sedan gör en omrankning med resultaten under första halvan som grund.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2021-11-13
TournyttBlake WagonerPGA Tour LatinoamericaTim WidingTournytt
Scroll to Top