Dustin Johnson blev första amerikan sedan 1979 att ta full pott i en Ryder Cup-match och firade efter segern // Foto: Getty Images

Ryder Cup

Dustin historisk i Ryder Cup – först på 42 år

DJ sällar sig till exklusiv skara spelare som lyckats ta full pott.

Text: Martin Strömberg • 2021-09-27 Uppdaterad 2021-09-27

När årets Ryder Cup summeras finns det gott om amerikanska plusvarianter.

Men trots att slutsiffrorna skrevs till hela 19-9 var det bara en amerikan som tog fem poäng – världstvåan Dustin Johnson. Det är första gången sedan 1979 som en amerikan tar full pott i en Ryder Cup-drabbning. Då var det Larry Nelson som lyckades med bedriften. De tre andra spelarna i Ryder Cup-historien som lyckats är Francesco Molinari (2018), Arnold Palmer (1967) och Gardner Dickinson (1957).

Inför årets Ryder Cup hade Johnson spelat 16 matcher och ”bara” vunnit sju av dem. Nu har han snyggat till de siffrorna och på 21 matcher har han nu 12 segrar och nio förluster.

– Jag kände att formen var på väg inför veckan men hade inte ens förväntat mig att spela fem matcher och absolut inte att vinna alla fem. Om du sagt det till mig innan matchen hade jag sagt att du var galen, sa en nöjd Johnson efter Ryder Cup.

Han teamade upp med Collin Morikawa i två foursome och en fyrboll och vann dessutom tillsammans med Xander Schauffele i fyrboll första dagen. I singelspelet besegrade DJ sedan Paul Casey efter visst besvär med ett hål. I det skedet hade slutsegern just säkrats.

– Ryder Cup är alltid en rolig vecka men det blir betydligt roligare när man vinner. Vi är ett lag fyllt med spelare som hatar att förlora och den här veckan gick det vägen, sa Johnson.

Läs mer: Rekordseger för USA


Text: Martin Strömberg • 2021-09-27
TournyttCollin MorikawaDustin JohnsonPaul CaseyRyder CupTournyttWhistling StraitsXander Schauffele
Rulla till toppen